Alegeri Rusia | Candidatul Kremlinului a fost ales guvernator la Sankt-Petersburg

  • 09 Septembrie 2019 12:44
Alegeri Rusia | Candidatul Kremlinului a fost ales guvernator la Sankt-Petersburg

Candidatul Kremlinului a câștigat duminică alegerile pentru funcția de guvernator al Sankt-Petersburgului, a comunicat luni Comisia electorală din al doilea oraș al Rusiei, unde opoziția a denunțat fraude electorale, transmite AFP.

'Aleksandr Beglov, guvernatorul interimar, a primit 64,57% din voturi', a anunțat Comisia electorală luni dimineață, după numărarea a 97% din buletinele de vot.

Beglov, numit guvernator interimar anul trecut, a avut drept contracandidați două nume puțin cunoscute, Nadejda Tihonova și Mihail Amosov, care au obținut 16,84%, respectiv 15,93% din sufragii.

Principalul său oponent, candidatul comunist Vladimir Bortko, un cineast cunoscut, s-a retras din cursă cu câteva zile înaintea scrutinului, declarând că 'zarurile sunt măsluite'.

Opoziția a denunțat fraude la Sankt-Petersburg: duminică, mișcări de opoziție au publicat interviuri cu alegători care declară că au fost plătiți să voteze, și imagini cu buletine de vot introduse fraudulos, iar rata de participare a crescut brusc în anumite secții.

'Puterea a reușit să-l strecoare pe Aleksandr Beglov. Este evident că nu au fost alegeri, ci o farsă', a declarat pentru AFP Boris Vișnevski, membru al partidului liberal Iabloko, care nu a fost autorizat să candideze.

Rușii au votat duminică în alegeri locale și regionale pe tot cuprinsul țării. Capitala Moscova și Sankt-Petersburg au fost orașele unde campaniile electorale au provocat cele mai multe controverse.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău