Alegeri Regatul Unit/Rezultate finale: Conservatorii au obținut 365 din cele 650 de mandate ale Camerei Comunelor

  • 14 Decembrie 2019 09:00
Alegeri Regatul Unit/Rezultate finale: Conservatorii au obținut 365 din cele 650 de mandate ale Camerei Comunelor

Partidul Conservator al premierului britanic Boris Johnson a obținut, în urma alegerilor legislative desfășurate joi, 365 din cele 650 de mandate ale Camerei Comunelor, conform rezultatelor finale, transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Conservatorii și-au asigurat astfel o majoritate confortabilă peste pragul de 326 de mandate, în timp ce Partidul Laburist rămâne în opoziție după ce a înregistrat un eșec notabil, obținând 203 mandate, cu 59 mai puține față de precedentul legislativ, în timp ce Partidul Conservator și-a sporit numărul mandatelor cu 48.

Au mai intrat în Camera Comunelor Partidul Naționalist Scoțian, cu 48 de mandate, Partidul Liberal-Democrat, cu 11 mandate, Partidul Democratic Unionist nord-irlandez, 8 mandate, Sinn Fein, 7 mandate, Plaid Cymru, 4 mandate, Partidul Alianței și Verzii cu câte un mandat fiecare.

Prin urmare, premierul Boris Johnson a fost reconfirmat în acest post. Conform presei britanice, nu se întrevăd schimbări majore în noul său executiv. Reluarea lucrărilor parlamentului este prevăzută pentru 19 decembrie și este de așteptat ca, beneficiind acum de o majoritate confortabilă în Camera Comunelor, Boris Johnson să impulsioneze procesul retragerii Regatului Unit din UE, amânată succesiv de acest for legislativ, ultima dată până pe 31 ianuarie 2020.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău