Alegeri prezidențiale România | Exit-poll CURS-Avangarde: Klaus Iohannis - 64,8%; Viorica Dăncilă - 35,2%

  • 24 Noiembrie 2019 21:09
Alegeri prezidențiale România | Exit-poll CURS-Avangarde: Klaus Iohannis - 64,8%; Viorica Dăncilă - 35,2%

Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obținut 64,8% în turul al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică, iar reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 35,2%, potrivit sondajului realizat la ieșirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) și Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, scrie Agerpres.

Datele sunt valabile pentru ora 19,30 și doar pentru secțiile de pe teritoriul României, fără a ține cont de secțiile din străinatate.

Conform unei simulări realizate de cele două institute, într-un rezultat care ar include și diaspora, Iohannis ar obține 67%, iar Dăncilă - 33%.

Eșantionul pentru exit-poll a fost format din 400 de secții de votare, acesta fiind unul stratificat, pe mediile urban și rural și pe regiuni istorice.

Numărul de persoane intervievate a fost de peste 23.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar a fost de circa 18%.

Potrivit CURS-Avangarde, având în vedere ponderea refuzurilor și alte dificultăți întâmpinate în secțiile de votare, independente de institutele de sondare, marja de eroare asumată prevăzută pentru ancheta realizată în eșantionul de secții de votare din România este de plus/ minus 2,5% (această marjă include pe lângă abaterea standard maximă calculată și erorile determinate de ponderea mare a refuzurilor de circa 18% și de alte dificultăți întâmpinate pe teren), la un nivel de încredere de 95%. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău