Alegeri prezidențiale în Ucraina | Poroșenko și Zelenski își fac teste antidrog

  • 05 Aprilie 2019 13:10
Alegeri prezidențiale în Ucraina | Poroșenko și Zelenski își fac teste antidrog

Cei doi candidați rămași în cursa pentru președinția Ucrainei - președintele în exercițiu Petro Poroșenko și actorul de comedie Volodimir Zelenski - s-au supus vineri unor teste antidrog, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Poroșenko s-a prezentat vineri dimineața la cabinetul medical al Stadionului Olimpic din Kiev, unde i s-a luat o probă de sânge. Procedura a fost transmisă în direct pe pagina sa de Facebook, iar medicii au precizat că s-au prelevat și eșantioane de păr și o probă de urină, care vor fi analizate în patru clinici private și publice.

Conform primelor rezultate, anunțate de medicul-șef al unuia dintre spitalele implicate, "nu s-a descoperit nicio substanță cu conținut de droguri".

"Absența oricărei dependențe de alcool și droguri la un candidat și viitor președinte este o chestiune de securitate națională", a declarat Petro Poroșenko.

Testul menit să dovedească alegătorilor că niciunul din candidați nu este toxicoman sau alcoolic a fost impus de Zelenski drept condiție pentru participarea sa la o dezbatere în direct cu actualul șef al statului, înainte de turul al doilea al alegerilor. O altă condiție a fost organizarea evenimentului pe cel mai mare stadion din Kiev.

Duminica trecută, Zelenski a obținut în primul tur al alegerilor cele mai multe voturi, circa 30%, aproape dublu față de Poroșenko. Cei doi se vor confrunta în turul al doilea pe 21 aprilie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău