Alegeri prezidențiale în Ucraina: CEC anunță 24 de candidați

  • 31 Martie 2014 14:36
Alegeri prezidențiale în Ucraina: CEC anunță 24 de candidați

Comisia Electorală Centrală din Ucraina a înregistrat un număr de 24 de candidați la alegerile prezidențiale prevăzute pentru 25 mai, după încheierea termenului limită de depunere a candidaturilor, astăzi dimineață, informează Agerpress.

 

Toți cei 24 de candidații au depus o garanție de aproximativ 233.000 dolari pentru a putea concura în alegeri, dar deocamdată doar șapte dintre ei au obținut statutul de candidat oficial la funcția de președinte al Ucrainei, între care miliardarul Petro Poroșenko, favorit în sondaje, și fostul premier Iulia Timoșenko. 

Președintele partidului Udar, Vitali Kliciko, a renunțat sâmbătă să-și înregistreze candidatura la prezidențiale, exprimându-și public sprijinul pentru Petro Poroșenko.

Partidul Regiunilor, fost de guvernământ, în prezent în opoziție, l-a exclus la sfârșitul săptămânii trecute pe președintele destituit Viktor Ianukovici din rândurile sale, desemnându-l pe Mihail Dobkin, fostul guvernator al regiunii Harkov drept candidatul său la prezidențiale.

Svoboda (ultranaționalistă) - una dintre cele trei formațiuni care stau la baza guvernului interimar actual din Ucraina - l-a numit pe liderul său, Oleg Tiagnibok, drept candidat la viitorul scrutin prezidențial. Printre candidați figurează și liderul grupului paramilitar Pravâi Sektor (Sectorul de Dreapta), Dmitro Iaroș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău