Alegeri prezidențiale în Rusia | Candidații nu au dreptul să facă agitație electorală

  • 16 Martie 2018 23:50
Alegeri prezidențiale în Rusia | Candidații nu au dreptul să facă agitație electorală

Cei opt candidați, înscriși oficial în cursa pentru alegerea președintelui Federației Ruse, nu mai au dreptul să facă agitație electorală, începând cu 17 martie, ora 00:00.

Potrivit tass.ru, interdicțiile legislative valabile cu o zi înainte de alegeri, zi cunoscută și drept „ziua tăcerii”, sunt valabile deja în unel e regiuni ale Rusiei, cum ar fi Kamceatka și Ciukotkca din cauza diferenței de fus orar.

Astfel, potrivit prevederilor electorale din Rusia, pretendenții la funcția de președinte nu vor mai putea să-i convingă pe ruși să-i aleagă prin intermediul mass-mediei sau a rețelelor sociale. De asemenea, este interzisă difuzarea spoturilor electorale sau a sondajelor de opinie. 

Candidații nu vor avea dreptul ca în această zi să organizeze mitinguri, iar afișele și panourile electorale nu vor fi scoase doar în cazul în care se află la o distanță mai mare de 50 de metri de la secția de vot. Astfel, este interzisă orice formă de agitație electorală în ajunul alegerilor prezidențiale, care vor avea loc duminică, 18 martie.

„Ziua tăcerii”, care are loc și în alte țări, are ca scop oferirea unei pauze alegătorului pentru a analiza tot ce a fost în campania electorală și pentru a decide, fără a fi influențat, pentru cine va opta în cadrul scrutinului.

Cei care luptă pentru a deveni lider la Kremlin sunt Vladimir Putin, Serghei Baburin, Pavel Grudinin, Vladimir Jirinovski, Xenia Sobceak, Maxim Suraikin, Boris Titov și Grigori Iavlinski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău