Alegeri prezidențiale în Franța | Un sfert dintre alegători ar urma să se abțină

  • 05 Mai 2017 11:25
Alegeri prezidențiale în Franța | Un sfert dintre alegători ar urma să se abțină

Un sfert din electoratul francez ar urma să se abțină în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța care are loc duminică, în condițiile în care mulți alegători de stânga sunt dezamăgiți de eliminarea candidaților lor preferați, relevă un sondaj citat vineri de Reuters.

Potrivit sondajului realizat de institutul Odoxa pentru postul de radio FranceInfo, 69% dintre francezii care spun că nu vor ieși la vot în turul doi al prezidențialelor refuză să aleagă între centristul Emmanuel Macron și rivala sa de extremă dreapta Marine Le Pen, iar o mare parte dintre ei au votat pentru candidați de stânga care au fost eliminați în primul tur, desfășurat la 23 aprilie.

Dacă se confirmă, această rată de absenteism ar fi a doua cea mai ridicată pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 1965, de când președintele este ales direct de cetățeni, fapt care subliniază dezamăgirea resimțită de mulți francezi față de opțiunile de care dispun.

Ultimul sondaj realizat de institutul Elabe pentru BFM TV și Express, citat vineri de Reuters, arată că Macron și-a majorat avansul în fața rivalei sale, fiind cotat cu 62% din intențiile de vot, iar Le Pen cu 38%. Acest rezultat este cel mai bun obținut de candidatul centrist într-un sondaj realizat de un mare institut de sondare după primul tur al prezidențialelor, menționează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău