Alegeri prezidențiale în Franța | 29 de persoane au fost arestate preventiv după o manifestație la Paris (FOTO)

  • 24 Aprilie 2017 12:24
Alegeri prezidențiale în Franța | 29 de persoane au fost arestate preventiv după o manifestație la Paris (FOTO)

Douăzeci și nouă de persoane au fost arestate preventiv după o manifestație "antifascistă" la Paris duminică seara, desfășurată la finalul primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța, relatează luni AFP, citând poliția.

Șase polițiști și trei manifestanți au fost răniți ușor în urma violențelor în cursul cărora 143 de persoane au fost reținute, potrivit poliției, scrie Agerpres.

Mai multe sute de tineri "antifasciști" s-au reunit în capitala franceză "împotriva" centristului Emmanuel Macron și a candidatei extremei drepte Marine Le Pen, care s-au calificat pentru al doilea tur de scrutin, programat la 7 mai. Manifestanții s-au adunat înainte de anunțarea primelor estimări ale rezultatelor primului tur al alegerilor, la apelul unor mișcări "antifasciste" și "anticapitaliste", care intenționau să organizeze o "noapte a baricadelor".

Tinerii, dintre care mulți erau îmbrăcați în negru și purtau cagule, au aruncat cu sticle și petarde spre polițiști. Mai multe mașini au fost incendiate și vitrine sparte.

Patruzeci de acțiuni, reunind aproximativ 2.000 de persoane în total, au fost înregistrate în mai multe orașe în provincie, potrivit unei surse a poliției, dintre care cele mai importante au avut loc la Nantes (vest), unde au ieșit în stradă 300 de persoane, și la Toulouse (sud-vest), unde au fost 250 de manifestanți. Manifestanții au provocat distrugeri în ambele orașe.

Mai multe rețineri au fost operate la Nantes, au declarat duminică seara autoritățile. La Bordeaux, forțele de ordine au fost atacate cu proiectile și drept urmare au făcut două rețineri. O persoană a fost arestată preventiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,03 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău