Alegeri prezidențiale din Egipt | Autoritățile au îndemnat cetățenii țării să voteze președintele Abdel Fattah al-Sisi

  • 27 Martie 2018 14:41
Alegeri prezidențiale din Egipt | Autoritățile au îndemnat cetățenii țării să voteze președintele Abdel Fattah al-Sisi

Marți, 27 martie, este a doua din cele trei zile de alegeri prezidențiale din Egipt, cu președintele Abdel Fattah al-Sisi îndreptându-se către o victorie ușoară, după ce autoritățile au îndemnat cetățenii țării să voteze pentru a da un mandat ferm fostului comandant militar.

Sisi are doar un singur contracandidat, care s-a înscris de formă în cursa împotriva actualului lider pe care de altfel îl și susține. Criticii au catalogat aceste alegeri drept o șaradă după ce contracandidați mult mai importanți au fost forțați să se retragă. Autoritățile egiptene speră că trei zile de vot vor fi suficiente pentru a se obține o prezență decentă pentru alegerea lui Sisi. Președintele are încă mulți susținători, însă măsurile sale de austeritate din ultimii ani și o cruntă represiune asupra securității au diminuat o parte din susținerea de care se bucura.

Sisi, un fost general care în 2013 a condus armata care l-a înlăturat de la putere pe primul președinte egiptean ales democratic, Mohamed Mursi, din partea Frăției Musulmane, încearcă să înfrângă insurgența islamistă din Peninsula Sinai și, totodată, să finalizeze o serie de proiecte majore inaugurate cu mare pompă încă de când a ajuns la putere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău