Alegeri pentru Duma de Stat: Navalnîi își îndeamnă susținătorii să nu se lase descurajați

  • 21 Septembrie 2021 17:43
Alegeri pentru Duma de Stat: Navalnîi își îndeamnă susținătorii să nu se lase descurajați

Disidentul rus Aleksei Navalnîi și-a îndemnat marți susținătorii să nu se lase descurajați de victoria partidului Rusia Unită în alegerile legislative, estimând că procesul electoral a fost viciat de fraude masive, transmite AFP.

Rusia Unită, partidul președintelui Vladimir Putin, a obținut 49,82% din voturile exprimate, fapt ce-i asigură peste două treimi din locurile din camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, un număr suficient pentru a putea opera revizuiri în Constituție.

Aleksei Navalnîi și aliații săi, care nu au putut participa la scrutin după ce mișcarea lor a fost catalogată drept "extremistă" de justiție, au apelat la o altă strategie, solicitându-le rușilor să-i voteze pe candidații cel mai bine plasați împotriva puterii.

Acest "vot inteligent", conform opoziției, ar fi fost un real succes, în special la Moscova, dar a fost contracarat printr-o fraudă masivă la urne.

"Rezultatul nostru a fost pur și simplu furat, redirecționat în maniera cea mai primitivă cu putință", a scris într-un mesaj pe Instagram Aleksei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare după o condamnare pentru fraudă, pe care o consideră drept una politică.

"Lupta (opozanților Kremlinului n.r.) pentru această țară nu este un sprint. Este un maraton lung și dificil", a adăugat el.

El a precizat că "principala lecție" a acestor alegeri legislative este că partizanii Kremlinului nu mai sunt majoritari în Rusia și nu se pot menține la putere decât prin fraudă electorală.

Opoziția rusă acuză falsificarea rezultatelor voturilor online, fapt care ar fi permis inversarea unei tendințe electorale nefavorabile partidului Rusia Unită ce a fost observată cu ocazia numărării voturilor exprimate fizic, la cabinele de vot.

Comisia electorală a respins acuzațiile opoziției, estimând că scrutinul a fost unul "transparent".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău