Pe 20 octombrie vor fi organizate alegeri parlamentare noi și la Nisporeni

  • 31 Iulie 2019 11:43
Pe 20 octombrie vor fi organizate alegeri parlamentare noi și la Nisporeni

Comisia Electorală Centrală a decis astăzi organizarea la 20 octombrie, în aceeași zi cu alegerile locale, a alegerilor parlamentare noi și în circumscripția uninominală Nisporeni, după ce fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat.

Alegeri parlamentare noi vor mai fi organizate și în alte trei circumscripții în care deputații aleși la 24 februarie și-au depus mandatul. Este vorba de circumscripția 33 din municipiul Chișinău, în care fusese ales Andrei Năstase, actualul vicepremier și ministru de Interne, circumscripția 48 pentru mai multe localități din regiunea transnistreană, unde deputatul independent Viorel Melnic a renunțat la mandat și circumscripția 50 – Europa de Vest, unde a candidat actualul premier, Maia Sandu.

Alegerile parlamentare noi în cele 4 circumscripții vor avea loc concomitent cu cele locale generale. Expertul Asociației Promo-Lex, Pavel Postică, este de părerea că organizarea concomitentă a celor două scrutine va complica activitatea CEC, dar va bulversa și alegătorii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău