Alegeri parlamentare în Bulgaria, în mijlocul unui al treilea val al epidemiei de COVID-19

  • 04 Aprilie 2021 10:56
Alegeri parlamentare în Bulgaria, în mijlocul unui al treilea val al epidemiei de COVID-19

Secțiile de vot s-au deschis duminică în Bulgaria pentru desfășurarea alegerilor legislative, ce au loc în mijlocul unui al treilea val al epidemiei de COVID-19, relatează dpa.

Procesul de votare este însoțit de numeroase reguli sanitare.Alegătorii aflați în carantină vor putea vota cu urne mobile.

În total, 6,7 milioane de cetățeni sunt chemați să-i aleagă pe viitorii 240 de membri ai Adunării Naționale de la Sofia.

Scrutinul urmează să decidă dacă partidul GERB (de dreapta, proeuropean) al premierului Boiko Borisov va rămâne la putere în cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. În vara trecută, în Bulgaria au avut loc proteste de stradă în legătură cu acuzații de corupție împotriva coaliției de guvernare, din care fac parte și naționaliștii din VMRO.
Observatorii prognozează că rezultatul alegerilor de duminică va reflecta sondajele preelectorale, care nu indică niciun câștigător detașat.

Se anticipează că GERB, care guvernează din 2017 într-o coaliție cu naționaliștii, va rezulta drept cea mai puternică formațiune politică, cu 28-29% din voturi.
Este probabil ca opoziția, care acuză GERB de corupție, să iasă fragmentată între câteva partide, dar sondajele îi dau pe socialiști ca a doua forță politică în urma alegerilor, cu 20-22% din voturi.

Secțiile de vot vor sta deschise între orele 06.00-19.00. Proiecțiile rezultatelor vor putea fi făcute publice doar după închiderea urnelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău