Alegeri locale noi în localitățile Târnova și Nucăreni

  • 04 Februarie 2020 16:18
 Alegeri locale noi în localitățile Târnova și Nucăreni

În comuna Târnova din raionul Dondușeni și în satul Nucăreni din raionul Telenești, pe 17 mai, urmează să aibă loc alegeri locale noi pentru funcția de primar. Hotărârile în acest sens au fost adoptate astăzi, 4 februarie, de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

Potrivit CEC, în ambele cazuri vacanța funcției de primar a survenit ca urmare a demisiilor depuse, acestea fiind motivate prin alegerea în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.

Tot astăzi, Comisia, cu susținerea PNUD Moldova, a decis să evalueze repetat cele 43 de clădiri publice în care vor fi organizate secții de votare pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești, în data de 15 martie.

Decizia vine ca urmare a auditului realizat în vara anului trecut de către Alianța Infonet, la comanda CEC și PNUD Moldova. Atunci, studiul a cuprins 612 secții de votare din municipiul Chișinău, Bălți, Hâncești, Căușeni, Edineț și UTA Găgăuzia, ceea ce a constituit 30% din numărul total al secțiilor de votare deschise la alegerile parlamentare din februarie 2019. Din cele 612 secții de votare evaluate, 432 erau inaccesibile, 174 – parțial accesibile și doar 6 – accesibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău