Alegeri locale în Regatul Unit: Englezii penalizează atât partidul de guvernământ, cât și opoziția (rezultate preliminare)

  • 03 Mai 2019 12:47
Alegeri locale în Regatul Unit: Englezii penalizează atât partidul de guvernământ, cât și opoziția (rezultate preliminare)

Atât Partidul Conservator, de guvernământ, cât și Partidul Laburist, principala formațiune de opoziție, au pierdut locuri în consiliile locale, la alegerile desfășurate joi în Regatul Unit, transmite Reuters după rezultatele preliminare anunțate vineri. Pierderile sunt însă mult mai mici decât indicau sondajele preelectorale.

Alegătorii au fost chemați să decidă componența consiliilor locale în 248 de unități administrative din Anglia - cu excepția Londrei - și 11 din Irlanda de Nord și să desemneze primarii din șase orașe engleze.

Conservatorii ocupau aproape 60% din cele 8425 de posturi de consilieri puse în joc și au obținut cu 212 mai puține decât în mandatul precedent, arată o numărătoare parțială a voturilor preluată de Reuters de la BBC. Sondajele preziceau însă pierderi mult mai mari, chiar peste 800, conform agenției PA.

Laburiștii, care constituiau aproximativ un sfert din aleșii locali, vor avea mai puțin cu 54 de consilieri, în timp ce Liberal Democrații vor ocupa cu 145 mai multe locuri.

Rezultatele definitive vor fi anunțate vineri.

Comentariile agențiilor de presă internaționale menționau probabilitatea ca electoratul britanic să sancționeze la urne atât puterea, cât și opoziția, pentru eșecul Brexit la data prevăzută, 29 martie. Următorul termen pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană este 31 octombrie, iar guvernul condus de Theresa May nu a reușit încă să asigure susținerea politică internă pentru un acord cu Bruxellesul.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău