Alegeri legislative în Estonia. Partidul care se situează pe prima poziție

  • 04 Martie 2019 09:53
Alegeri legislative în Estonia. Partidul care se situează pe prima poziție

Partidul Reformei, care are o doctrină liberală și care se află în prezent în opoziție, a obținut cele mai multe voturi, 40%, la alegerile de duminică, potrivit rezultatelor parțiale făcute publice de Comisia Electorală, însă această cifră vine doar din votul electronic, folosit de numai 30% dintre alegătorii înscriși, relatează AFP și DPA, scrie Agerpres.

Pe poziția a doua s-a situat partidul eurosceptic de extremă-dreapta EKRE, cu 13,6%, la o diferență foarte mică în fața partidului conservator Pro Patria (Isamaa), cu 12,6%, care face parte din coaliția de guvernare.

Partidul de Centru, cu o doctrină mai spre stânga, al premierului în exercițiu Juri Ratas a câștigat 11,7% din voturi, în timp ce a treia formațiune din coaliția aflată acum la putere, social-democrații, a ieșit pe locul al cincilea, cu 11,4% din sufragii, conform acestor rezultate parțiale.

Nu se știe încă dacă actuala coaliție guvernamentală formată din trei partide va putea rămâne la putere.

Alegătorii au votat într-o atmosferă de calm la aceste alegeri legislative la care extrema-dreaptă ar urma să își dubleze scorul electoral, iar poliția nu a semnalat decât unele incidente minore până la închiderea urnelor la 18.00 GMT.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău