Alegeri la ASM. Valeriu Canțer și-a prezentat programul

  • 09 Aprilie 2014 17:58
Alegeri la ASM. Valeriu Canțer și-a prezentat programul

Președintele Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare, Valeriu Canțer, unul dintre cei patru candidați la funcția de președinte al Academiei de Științe a Moldovei, și-a prezentat miercuri, 9 aprilie, Concepția Programului și Strategiei de Dezvoltare a Academiei”. Strategia propusă de Valeriu Canțer se bazează pe mai multe principii, printre care continuitate, performanță,…

Președintele Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare, Valeriu Canțer, unul dintre cei patru candidați la funcția de președinte al Academiei de Științe a Moldovei, și-a prezentat miercuri, 9 aprilie, Concepția Programului și Strategiei de Dezvoltare a Academiei”. 

Strategia propusă de Valeriu Canțer se bazează pe mai multe principii, printre care continuitate, performanță, eficientizare și reformarea managementului instituției. Pentru a atrage, în special tinerii în domeniul cercetării acesta pledează pentru modificarea sistemului de salarizare, bazat pe performanță și creșterea cuantumului burselor doctorale de la o mie de lei la cel puțin 3.500 de lei.

Alături de Valeriu Canțer, în cursă s-au înscris alți trei candidați: Leonid Culiuc, directorul Institutului de Fizică Aplicată al AȘM, Valeriu Pasat, cercetător științific principal la Institutul de Istorie, Stat și Drept al AȘM și Gheorghe Duca, actualul președinte al AȘM. Alegerea noului președinte al Academiei de Științe a Moldovei va avea loc la 17 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău