Alegeri în SUA | Un candidat, care a decedat din cauza COVID-19, a câștigat alegerile pentru Camera Reprezentanților în Dakota de Nord

  • 04 Noiembrie 2020 11:14
Alegeri în SUA | Un candidat, care a decedat din cauza COVID-19, a câștigat alegerile pentru Camera Reprezentanților în Dakota de Nord

Un candidat la Camera Reprezentanților din partea statului american Dakota de Nord a câștigat marți alegerile cu toate că politicianul în cauză a decedat în urmă cu aproape o lună din cauza unor complicații asociate coronavirusului, David Andahl infectându-se în timpul campaniei electorale, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Presa locală din regiunea Bismarck a informat în legătură cu victoria defunctului, care era membru al Partidului Republican și care a murit la 6 octombrie la vârsta de 55 de ani la scurt timp după ce a fost internat de urgență în spital.

Triumful lui Andahl se explică prin creșterea-record a voturilor prin corespondență la acest scrutin desfășurat în plină pandemie, în contextul în care multe buletine de vot au sosit înainte de tragica veste, comentează EFE.

După moartea candidatului republican, procurorul general din Dakota, Wayne Stenehjem, a explicat că Andahl are dreptul să participe în continuare la procesul electoral, dat fiind că primii alegători și-au trimis voturile cu 40 de zile înainte de data scrutinului, 3 noiembrie.

Potrivit postului ABC, procurorul Stenehjem a insistat marți că buletinele cu voturile în favoarea lui Andahl trebuie numărate în conformitate cu legislația americană.

"Dacă un candidat decedat primește majoritatea voturilor, candidatul este ales. Totuși, dacă respectivul candidat a murit, atunci acesta nu se califică și locul este vacantat", urmând ca acest post vacant să fie ocupat conform legii, a adăugat el.

Mama politicianului, Pat Andahl, a declarat pentru cotidianul local The Bismarck Tribune că fiul său a avut "foarte mare grijă" în timpul pandemiei și că era dornic să ocupe o funcție publică.

"Avea multe sentimente pentru comitatul său și dorea să îmbunătățească lucrurile. Inima lui bătea pentru agricultură. Voia lucruri mai bune pentru agricultori și pentru industria cărbunelui", a adăugat mama candidatului defunct.

Andahl era crescător de vite și agricultor și, timp de 16 ani, a activat în Comisia de Planificare Urbană a Comitatului Burleigh.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău