Alegeri în SUA | Trump și Biden: stiluri opuse și confruntare pe tema coronavirusului

  • 16 Octombrie 2020 08:57
Alegeri în SUA | Trump și Biden: stiluri opuse și confruntare pe tema coronavirusului

Donald Trump și Joe Biden și-au exprimat joi seara, pe două canale diferite, în două stiluri opuse, dezacordurile lor profunde cu privire la gestionarea epidemiei de coronavirus, cu 19 zile înainte de alegerile prezidențiale din SUA, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Suntem într-o situație în care avem peste 210.000 de morți și ce face el? Nimic'', a declarat cu un ton calm candidatul democrat la canalul de televiziune ABC.

''Am făcut o treabă fantastică (...). Vaccinurile sosesc și tratamentele sosesc'', a spus aproape în același timp la NBC liderul de la Casa Albă.

Enervat de întrebările care i-au fost adresate în special despre motivul pentru care poartă mască de protecție atât de puțin, Trump a refuzat să-și asume vreo vină. ''Sunt președinte, trebuie să văd oamenii (...). Nu pot sta închis într-o cameră magnifică undeva în Casa Albă'', a declarat el pe ton ironic.

De asemenea, președintele republican a refuzat să condamne în mod explicit mișcarea conspirativă ''QAnon'', spunând că nu o cunoaște bine. ''Ei sunt puternic împotriva pedofiliei și sunt de acord cu asta'', a adăugat el.

Campania electorală din SUA a fost din nou bulversată de epidemia de coronavirus. Candidata democrată la vicepreședinție, Kamala Harris, și-a suspendat deplasările până duminică din cauza unor cazuri de COVID -19 din anturajul ei.

Fostul vicepreședinte Barack Obama a decis, la recomandarea medicilor săi, să nu întrerupă campania pe teren, în pofida unui alt caz descoperit în echipajul avionului său, dar persoana în cauză a păstrat distanța de peste 15 metri și purta, ca și el, mască.

''Acest lucru să servească drept exemplu în ceea ce privește importanța purtării măștilor și a menținerii unei distanțe fizice sigure'', a scris pe Twitter Joe Biden, care a fost testat din nou negativ pentru coronavirus.

Dezbaterea virtuală planificată inițial fiind anulată după refuzul lui Donald Trump de a participa, cei doi candidați au vorbit în același timp, pe două canale diferite din Florida și Pennsylvania.

Aceste două state cheie au fost câștigate de miliardarul Trump în 2016, dar Joe Biden pare capabil să conteste victoria.

Cu câteva ore înainte de a intra în direct, Donald Trump a dat tonul: unul agresiv și ironic, notează AFP.

''Aș vrea să-l pot privi pentru a vedea dacă poate merge până la capăt'', a spus președintele american, în vârstă de 74 de ani, referindu-se la adversarul său, în vârstă de 77 de ani, pe care l-a poreclit ''Sleepy Joe''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău