Alegeri în SUA | Donald Trump și Joe Biden, în dezbaterea finală

  • 22 Octombrie 2020 15:23
Alegeri în SUA | Donald Trump și Joe Biden, în dezbaterea finală

Președintele american, republicanul Donald Trump, și contracandidatul său democrat Joe Biden se vor confrunta joi seară în dezbaterea finală înaintea alegerilor de la 3 noiembrie pentru Casa Albă, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Duelul televizat va avea loc între orele locale 21:00-22:30 (01.00-02.30 GMT) la Nashville, statul Tennessee.

Comisia responsabilă cu organizarea dezbaterilor a schimbat regulile pentru ultima confruntare, luând decizia ca, pentru evitarea întreruperilor reciproce, microfonul unui candidat să fie închis în timpul celor două minute în care celălalt răspunde întrebărilor moderatoarei. Restul fiecărui segment de 15 minute va fi deschis discuțiilor.

Organizatorii speră că noua regulă va împiedica haosul și întreruperile frecvente care au marcat prima dezbatere dintre Trump și Biden luna trecută.

Donald Trump se prezintă la duelul final fiind devansat în sondaje de Joe Biden.

Președintele a lansat atacuri repetate împotriva comisiei, spunând că dezbaterea este incorectă și acuzând-o pe moderatoarea Kristen Welker de favorizarea lui Biden.

Reportera postului NBC News a ales ca teme de discuție, printre altele, schimbările climatice, securitatea națională și criza provocată de coronavirus.

Trump s-a aflat sub tirul criticilor pentru modul în care a gestionat epidemia, care în SUA a făcut peste 221.600 de victime.

Rivalul său s-ar putea confrunta cu întrebări despre afaceri din trecutul fiului său Hunter, în condițiile în care republicanii au lansat acuzații neverificate de corupție împotriva lui.

A doua dezbatere prezidențială, ce trebuia să aibă loc săptămâna trecută, a fost anulată după ce Trump a refuzat să participe în formatul online propus din cauza diagnosticării sale cu coronavirus.

Deși milioane de americani au votat deja anticipat, dezbaterea de joi ar putea totuși să le schimbe opțiunile unora dintre alegători. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău