Alegeri în SUA | Cererea echipei lui Donald Trump de a opri numărarea buletinelor de vot în Philadelphia a fost respinsă

  • 06 Noiembrie 2020 12:25
Alegeri în SUA | Cererea echipei lui Donald Trump de a opri numărarea buletinelor de vot în Philadelphia a fost respinsă

Un judecător federal american a respins cererea în regim de urgență din partea echipei de campanie a lui Donald Trump de oprire a numărării buletinelor de vot la Philadelphia atât timp cât nu sunt de față observatori republicani, transmite vineri Reuters.


Echipa lui Trump acționase în justiție puțin mai devreme la curtea federală din Philadelphia Comisia electorală a comitatului pentru a cere un ordin de urgență.

Echipa lui Trump invoca faptul că autoritățile electorale 'refuză în mod intenționat să permită accesul oricăror reprezentanți și observatori electorali din partea președintelui Trump și a Partidului Republican'.

'Așa cum s-a stabilit la audierea de astăzi, în lumina acordului partidelor, cererea reclamantului este respinsă', a decis judecătorul districtual Paul Diamond într-un ordin emis în seara de joi.

O curte de apel din Pennsylvania decisese puțin mai devreme să permită accesul unui număr mai mare de observatori republicani în clădirea din Philadelphia unde sunt numărate voturile.

Serviciul poștal al Statelor Unite (USPS) a informat că aproximativ 1.700 de buletine de vot au fost identificate la centre de procesare a corespondenței în statul Pennsylvania, în timpul a două verificări întreprinse joi, și că buletinele erau în curs de a fi predate autorităților electorale.

Trump a spus în mod repetat, fără a prezenta dovezi, că votul prin poștă este expus fraudelor, deși experții afirmă că astfel de cazuri sunt rare în alegerile din SUA.

Echipa sa a pierdut de asemenea joi contestațiile depuse în instanțe în statele puternic disputate Georgia și Michigan. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău