Alegeri în Regatul Unit: Liderul laburiștilor a cerut scuze alegătorilor săi pentru rezultatul foarte prost

  • 15 Decembrie 2019 12:50
Alegeri în Regatul Unit: Liderul laburiștilor a cerut scuze alegătorilor săi pentru rezultatul foarte prost

Liderul opoziției laburiste Jeremy Corbyn a prezentat scuze alegătorilor săi, duminică, pentru rezultatul foarte prost obținut de partidul său în timpul alegerilor legislative care au avut loc joi în Regatul Unit, apărând totodată programul Partidului Laburist, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Îmi pare rău că nu am fost la înălțime și îmi asum responsabilitatea", a declarat Corbyn într-o scrisoare deschisă publicată de Sunday Mirror.

Conservatorii conduși de premierul Boris Johnson au câștigat joi cu un rezultat confortabil scrutinul legislativ foarte așteptat și decisiv, fiind astfel creditați cu un mandat pentru "a realiza Brexitul" la 31 ianuarie.

Partidul Conservator al premierului britanic Boris Johnson a obținut, în urma alegerilor legislative desfășurate joi, 365 din cele 650 de mandate ale Camerei Comunelor, conform rezultatelor finale. Conservatorii și-au asigurat astfel o majoritate confortabilă peste pragul de 326 de mandate, iar Partidul Laburist rămâne în opoziție după ce a înregistrat un eșec notabil, obținând 203 mandate, cu 59 mai puține față de precedentul legislativ, în timp ce Partidul Conservator și-a sporit numărul mandatelor cu 48.

"Nu voi ezita să o spun: rezultatul a fost o lovitură dură pentru toți cei care au cu disperare nevoie de o adevărată schimbare în țara noastră", a estimat liderul laburiștilor, foarte de stânga, în scrisoarea sa deschisă.

Jeremy Corbyn, 70 de ani, a dat asigurări că partidul său "va trage învățăminte din această înfrângere", promițând în special să-i "asculte mai bine pe alegătorii tradiționali ai Partidului Laburist pe care el i-a pierdut în comunitățile muncitorești". "Acest partid există pentru a-i reprezenta. Vom recâștiga încrederea lor", a dat el asigurări.

Liderul laburiștilor, reales pentru a doua oară în circumscripția sa londoneză din Islington North, a apărat cu toate acestea vechiul program de care el s-a declarat "mândru".

"Asupra austerității, inegalităților, urgenței climatice, noi am câștigat și condus dezbaterea", a estimat el în The Guardian. "Nu există îndoială, propunerile noastre sunt populare. Problema este mai degrabă 'Cum vom putea noi reuși pe viitor acolo unde am eșuat?", a subliniat el.

După anunțarea rezultatelor, Jeremy Corbyn a declarat că este "foarte dezamăgit" și că nu va "conduce partidul la următoarele alegeri", subliniind totodată că dorește ca partidul său să înceapă ''să reflecteze asupra rezultatului alegerilor și a viitorului politic'', în contextul în care laburiștii au suferit o înfrângere grea.

Sursa: Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău