Alegeri în pofida coronavirusului

  • 15 Martie 2020 08:21
Alegeri în pofida coronavirusului

În localitățile din circumscripția uninominală nr.38, Hâncești, au loc astăzi alegeri parlamentare noi, în pofida crizei declanșate de răspândirea noului coronavirus în Rep. Moldova unde sunt deja confirmate oficial 12 cazuri de îmbolnăvire.

Alegerile au loc pe fundalul unor informații din presă precum că o femeie din localitatea Bălceana din raionul Hâncești ar fi fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19 pe 13 martie. Cu toate acestea, autoritățile nu au luat nicio decizie cu privire la instituirea carantinei în această localitate.

Comisia Electorală Centrală a informat anterior că se vor lua măsuri ca în aceeași încăpere să nu se afle simultan mai mult de 50 de persoane în conformitate cu recomandările OMS. Totodată, stilourile vor fi dezinfectate, iar membrii birourilor electorale vor purta măști și mănuși de protecție.

La urne sunt chemați aproape 60 de mii de alegători. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 și vor funcționa până la ora 21:00.

După excluderea candidatului Partidului Șor, Vitalie Balinshi, prin decizia instanței de judecată, în cursa pentru un loc în Legislativ au rămas cinci pretendenți:

  • Ion Mereuță, PDM
  • Ștefan Gațcan, PSRM
  • Olesea Stamate, PAS
  • Dorin Chirtoacă, Blocul Unirea
  • Grigore Cobzac, candidat independent

În circumscripția uninominală nr. 38 au loc alegeri noi, deoarece fostul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul de deputat după ce a fost ales primar de Hâncești.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău