Alegeri în Găgăuzia | Candidatul Aladov eliminat de CSJ din cursa electorală chiar în ziua scrutinului, după ce a fost înregistrat cu doar o zi mai devreme

  • 30 Iunie 2019 13:50
Alegeri în Găgăuzia | Candidatul Aladov eliminat de CSJ din cursa electorală chiar în ziua scrutinului, după ce a fost înregistrat cu doar o zi mai devreme

Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia Curții de Apel Cahul prin care candidatului Vasile Aladov i s-a permisă să intre în alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, care au loc astăzi. 

Magistrații CSJ au examinat în regim de urgență solicitarea Comisiei Electorale Centrală din UTA Găgăuzia. În cadrul ședinței, judecătorii au decis să anuleze decizia Curții  Apel Cahul și au lăsat în vigoare decizia CEC de a-l scoate pe Aladov din cursa electorală, scrie gagauzinfo.md, citat de TV8.

Potrivit președintelui CEC al Găgăuziei, Ivan Komur, birourile electorale ale secțiilor de votare ar trebui să pună ștampila „retras” în dreptul numelui lui Aladov în toate buletinele de vot.

Amintim că ieri Comisia Electorală din Găgăuzia s-a întrunit într-o ședință extraordinară și a decis să-l înregistreze pe Vasile Aladov în cursa electorală pentru alegerea bașcanului, chiar dacă scrutinul are loc astăzi, 30 iunie. Comisia a luat această decizie după ce Curtea de Apel din Cahul a emis o hotărâre în favoarea lui Aladov. Acesta s-a plâns în instanță că membrii Comisiei Electorale Centrale din regiune au refuzat neîntemeiat să-l înscrie în cursa electorală.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău