Alegeri declarate NULE într-o localitate. Vezi unde

  • 26 Iunie 2015 18:15
Alegeri declarate NULE într-o localitate. Vezi unde

Alegerile primarului în localitatea Ermoclia, din raionul Ștefan Vodă, au fost declarate nule de instanța de judecată.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a comunicat la ședința de vineri, 26 iunie, că urmează să primească decizia instanței pentru a decide cum să se acționeze mai departe. Decizia instanței a fost contestată, transmite IPN.

Iurie Ciocan a menționat că astfel de acțiuni reprezintă un proces absolut normal. „Avem un număr în creștere a birourilor electorale în care se cere renumărarea voturilor, până acum s-au confirmat rezultatele în cazurile când au fost renumărate, cu mici excepții”, a specificat președintele CEC.

Pentru renumărarea voturilor la fiecare birou electoral se cheltuiesc circa 10 mii de lei. „Rugăm ca cei care decid să ceară renumărarea să cântărească bine necesitatea acestui exercițiu”, a făcut un apel Iurie Ciocan.

Alegerile au fost anulate și în localitatea Topala, raionul Cimișlia, la fel au fost anulate rezultatele alegerilor, deoarece la 14 iunie a fost stopat procesul votării fiind vandalizat biroul electoral de către circa 20 de candidați la funcțiile de consilieri locali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău