Alegeri Chișinău | Candidatul Platformei DA cere inițierea unui dosar penal pentru coruperea alegătorilor

  • 03 Iunie 2018 21:18
Alegeri Chișinău | Candidatul Platformei DA cere inițierea unui dosar penal pentru coruperea alegătorilor

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la funcția de primar de Chișinău, Andrei Năstase, a făcut un denunț prin care a cerut pornirea urmăririi penale pentru coruperea alegătorilor. Temei a servit sesizarea observatorului PPPDA la secția de votare nr. 270, Sergiu Olișencshi, care l-a informat pe Andrei Năstase că au fost aduse centralizat persoane cu microbuzul ca să voteze, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al formațiunii se spune că observatorul, în procesul luării de imagini, a fost agresat de către reprezentantul PSRM.

„Astfel, sunt temeiuri rezonabile de a bănui că alegătorii care au fost aduși centralizat la secțiile date de vot li s-au oferit bani, bunuri etc.”, se spune în comunicatul remis de echipa PPPDA.

Mai devreme, Andrei Năstase a depus o contestație în legătură cu faptul că la secția de votare nr. 267 pe urnele de vot a fost fixat câte un singur sigiliu, în loc de patru. La secția de votare nr.251 a fost atestată votarea ilegală a mai multor persoane prin intermediul urnei mobile. Năstase a cerut constatarea încălcării și anularea înregistrării cererilor vizate privind votarea cu urna mobilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău