Alegeri anticipate în Canada, a anunțat Justin Trudeau

  • 15 August 2021 20:28
Alegeri anticipate în Canada, a anunțat Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat, duminică, alegeri anticipate în Canada în 20 septembrie, la mai puțin de doi ani de la ultimul scrutin federal, relatează AFP.

“Guvernatorul general a accepttat solicitarea mea de dizolvare a parlamentului. Astfel, canadienii vor merge la urne la 20 septembrie”, a declarat Trudeau, conform HotNews.ro. El a spus că este “extrem de important ca locuitorii Canadei să poată alege cum se iese din această pandemie și cum vom reconstrui cel mai bine”.
 
“Vă cer să susțineți un guvern progresist și ambițios, care își propune să avem un sistem sanitar puternic, locuințe accesibile ca preț și un mediu protejat”, a adăugat Trudeau.
 
Consilierii lui Trudeau au anunțat de luni de zile că liberalii aflați la guvernare vor face presiuni pentru organizarea unui vot înainte de sfârșitul anului 2021, cu doi ani înainte de termen. Trudeau are doar un guvern minoritar și se bazează pe alte partide pentru a-și promova legislația. În ultimele luni, premierul s-a plâns de ceea ce el numește obstrucția exercitată de opoziție.
 
Liberalii au acumulat niveluri record de datorii din cauza cheltuielilor făcute pentru a proteja populația și întreprinderile de Covid-19. Aceștia intenționează să injecteze în economie fonduri suplimentare de 100 miliarde de dolari canadieni (80 miliarde dolari SUA) - între 3% și 4% din PIB - în următorii trei ani.
 
Trudeau a venit la putere în 2015 cu o majoritate din cele 338 de locuri în Camera Comunelor, dar în 2019 a ajuns în minoritate după ce au apărut fotografii vechi cu el cu fața vopsită în negru.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău