Alegeri 2026 | „Bucuria” cere politicienilor să nu implice fabrica în jocul electoral

  • 28 Octombrie 2016 20:53
Alegeri 2026 | „Bucuria” cere politicienilor să nu implice fabrica în jocul electoral

Consiliul acționarilor fabricii de cofetărie „Bucuria” cere ca întreprinderea să nu fie implicată în lupta politică internă, în ajunul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie. Acționarii au reacționat în acest fel la afirmațiile liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, potrivit căruia președintele Ucrainei, Petro Poronșenko, ar avea interese de afaceri în legătură cu fabrica „Bucuria”.

Într-o declarație difuzată presei, Consiliul acționarilor de la „Bucuria” cheamă actorii politici să se abțină de la implicarea fabricii în jocurile electorale, menționând că "acest lucru este important pentru buna reputație a fabricii, pentru interesele acționarilor, partenerilor de afaceri și colectivului său", potrivit INFOTAG.

Sursa citată precizează că acționarul majoritar al acestei fabrici este „Casa Comercială Valdai”, cu un pachet de 66,46% din acțiuni, urmată de întreprinderea mixtă "Legenda Invest" SRL, cu 12,7% din acțiuni. Celelalte acțiuni aparțin acționarilor minoritari și persoanelor fizice, în număr de 4127 persoane, care sunt, în general, angajați ai fabricii și rudele lor apropiate.

Declarația întreprinderii a apărut ca urmare a afirmațiilor făcute de președintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, în cadrul conferinței de presă din 26 octombrie, la Moscova, când a declarat că președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, ar avea interese de afaceri în Modlova, amintind de fabrica "Bucuria".

„Nicio persoană pomenită la acea conferință de presă nu are vreo legătură cu SA „Bucuria” și nici cu vreuna din companiile menționate mai sus”, se arată în declarația Consiliului acționarilor întreprinderii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău