Alegeri 2016 | Vlad Țurcanu: Usatâi ar putea fi obligat să-l susțină pe Dodon

  • 01 Noiembrie 2016 17:35
Alegeri 2016 | Vlad Țurcanu: Usatâi ar putea fi obligat să-l susțină pe Dodon

Federația Rusă ar putea să-i impună lui Renato Usatâi să îl sprijine pe Igor Dodon în cel de-al doilea tur de scrutin, crede comentatorul politic Vlad Țurcanu.

El a declarat în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că dacă acest lucru se va produce, îi va crea mari dificultăți Maiei Sandu:

”Renato Usatâi dacă decide să îi acorde lui Igor Dodon voturile pe care le înregistrăm în dreptul lui Dumitru Ciubașenco, și anume 84 de mii de voturi, atunci s-ar putea ca acea carieră a lui Renato Usatâi, să apună înainte de a face mare lucru în politica moldovenească. Decizia pe care o va lua Renato Usatâi nu cred că îi va aparține în proporție de sută la sută. Mai are și sponsori, care putem bănui de unde provin, care ar putea să impună această decizie de a-l sprijini pe Igor Dodon. În acest fel Igor Dodon își rezolvă o problemă importantă, care nu era rezolvată în primul tur și care am văzut că l-a cășunat. Dacă facem un calcul  simplu, cu acele 84 de mii de voturi ale lui Dumitru Ciubașenco, Igor Dodon ar fi devenit președinte din primul tur”, a declarat Vlad Țurcanu.

Vlad Țurcanu crede că cel mai probabil, Renato Usatâi și Igor Dodon  se vor înțelege, pentru că au aceleași viziuni despre modul în care ar trebui să se dezvolte Republica Moldova, apropiindu-se de Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău