Alegeri 2016 | Vicepremierul României: „Se vede că suntem frați pentru că trăim o realitate similară”

  • 14 Noiembrie 2016 10:54
Alegeri 2016 | Vicepremierul României: „Se vede că suntem frați pentru că trăim o realitate similară”

Vicepremierul României, Vasile Dâncu, a declarat duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că „s-a deșteptat conștiința națională a moldovenilor” și că peste Prut s-a produs o ruptură de mentalitate, în sensul desprinderii de Rusia.

”Deși sunt optimist, deși iubesc Republica Moldova, (…) dar cu tot optimismul meu nu m-am așteptat la acest val în acest moment. Se vede că suntem frați pentru că trăim o realitate similară. (…) Eu cred că este foarte important că oamenii au simțit că Europa este un pol important. Asta este foarte important, după părerea mea s-a produs o ruptură de mentalitate. În acest moment Republica Moldova se schimbă prin chiar această acțiune (…) Cred că Republica Moldova a intrat pe un alt traseu, și oamenii vor ajuta mai mult la proiectul european al Republicii Moldova, nu numai politicienii”, a precizat Vasile Dâncu, citat de infoprut.ro impresionat de aspirația spre Europa, spre revenirea la România a cetățenilor din stânga Prutului.

Este un lucru fantastic ce se întâmplă, indiferent de final. Vreau să spun că este pentru prima dată în istoria (…) Moldovei când se deșteaptă conștiința națională a moldovenilor într-un sens care este cel pe care ni-l dorim și noi, adică în sensul de a aspira la Europa și de a aspira prin aceasta la o întâlnire cu România departe. Chiar dacă în această seară n-o să ajungă voturile pentru Maia Sandu, se poate întâmpla și acest lucru, ruptura s-a produs. S-a produs o ruptură de mentalitate după părerea mea, s-a produs o ruptură de mentalitate în sensul dependenței de Moscova, dependență de Imperiu și cred că acesta este lucrul cel mai important. Dacă nu se va întâmpla la alegerile astea sigur se va întâmpla la alegerile următoare”, a spus vicepremierul de la București.

Potrivit rezultatelor parțiale ale celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, socialistul Igor Dodon a obținut 52,4% din voturile exprimate, în vreme ce liderul PAS Maia Sandu a obținut 47,6% din sufragii.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău