Alegeri 2016 | Veteranii războiului de la Nistru cheamă alegătorii la vot

  • 08 Noiembrie 2016 12:46
Alegeri 2016 | Veteranii războiului de la Nistru cheamă alegătorii la vot

Veteranii războiului de la Nistru îndeamnă alegătorii să nu-l voteze pe candidatul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, la funcția de președinte. Veteranii afirmă că liderul socialist este o „personalitate” compromisă, care lansează doar promisiuni false și își dorește să devină un dictator.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Anatolie Caraman, președintele Asociației veteranilor de război „Tiras-Tighina”, a spus că veteranii au luptat pentru eliberarea țării de ocupația Federației Rusă, iar acum candidatul Igor Dodon reprezintă un mare pericol pentru statalitatea Republicii Moldova. Ba mai mult, în opinia sa, acesta reprezintă un pericol pentru un război hibrid în interiorul țării. Veteranul a menționat că Dodon face tot felul de declarații scârboase împotriva României, partener al Republicii Moldova, care a ajutat dintotdeauna, acordând sprijin pentru reparația grădinițelor, construcția gazoductului, prin proiectul SMURD, dar și multe alte proiecte.

Anatolie Caraman a spus că Igor Dodon este cel care dezbină neamul, atacă unioniștii, iar recent l-a atacat chiar și pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, declarând că, dacă ajunge șef al statului, îi va retrage cetățenia Republicii Moldova. „Dodon a mai declarat că va nimici unioniștii, dar oare un președinte poate nimici 30% din propriul popor?”, a mai spus Anatolie Caraman, menționând că oamenii nu trebuie să-și dea votul pentru un meșter al minciunilor.

Prezent la conferință, președintele Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie”, Vlad Bilețchi, a menționat că alegătorii nu trebuie să voteze pentru Igor Dodon în niciun caz, inclusiv pentru faptul că a atacat direct asociația pe care o reprezintă și a încercat să împiedice mai multe activități pe care le-au desfășurat membrii acesteia. Tânărul afirmă că liderul socialiștilor își dorește să intimideze unioniștii și să le insufle frică, astfel încât oamenii să se teamă să spună că vorbesc limba română și să se teamă să poarte cu demnitate tricolorul.

Ion Savin, președintele organizației veteranilor de la Orhei, a declarat că Igor Dodon și-a creat probleme neajungând încă președinte, făcând tot felul de declarații și în privința României și a Ucrainei. Dodon mai este acuzat că își dorește să devină dictator, lansând declarații radicale, inclusiv și faptul că va denunța Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Maiorul a chemat cetățenii la o mobilizare generală și să nu-l voteze pe Igor Dodon.

Președintele asociației teritoriale Cimișlia, Gheorghe Balaban, s-a adresat și către tineri, îndemnându-i să iasă la vot și să o susțină pe Maia Sandu. În opinia sa, aceasta este unica soluție pentru viitorul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău