Alegeri 2016 | Uniunea Pensionarilor își declară susținerea pentru Maia Sandu la funcția de președinte

  • 04 Noiembrie 2016 13:06
Alegeri 2016 | Uniunea Pensionarilor își declară susținerea pentru Maia Sandu la funcția de președinte

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova susține candidatura Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, candidat comun al opoziției de centru-dreapta, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Un grup de membri ai Uniunii au făcut apel public către toți pensionarii țării și nu doar – să voteze pe 13 noiembrie pentru Maia Sandu, deoarece doar un președinte ca ea va reuși să lanseze procesul de stârpire a corupției și de scoatere a țării din captivitate.

Într-o conferință de presă, Victor Leancă, președintele Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova, a dat citire apelului, în care a fost exprimat regretul că tinerii au participat pasiv la vot la primul tur. „Dintre cei doi candidați, Maia Sandu și Igor Dodon, trebuie să-l alegem în calitate de președinte pe acel ce e mai aproape de popor, de doleanțele legitime ale lui, pe cel mai integru, mai capabil să facă schimbări în folosul tuturor cetățenilor, să scoată țara din captivitatea oligarhismului cuibărit și nedorit de cetățenii chinuiți și umiliți”, a declarat președintele Uniunii.

În adresare se subliniază că votul din 13 noiembrie va determina viitorul țării. „Alegerea doamnei Sandu în calitate de președinte este o șansă reală în asigurarea păcii și bunei înțelegeri dintre noi, șansa de a întoarce încrederea în viitorul acestei țări, șansa de a stopa exodul celor tineri din țară. Numai cu așa președinte vom avea sprijinul și susținerea în efectuarea unei adevărate reforme în sistemul de pensii”, a spus Victor Leancă.

Semnatarii adresării susțin că alegerea candidatului socialiștilor, Igor Dodon, în această funcție va însemna consolidarea regimului corupt, va provoca exodul masiv al cetățenilor activi din Republica Moldova. Semnatarii subliniază că nu doresc să sperie pe cineva, însă alegerea lui Igor Dodon, urmată de exodul tinerilor, va provoca colapsul sistemului de pensionare. „Vă chemăm să o susținem masiv pe Maia Sandu în turul doi. Numai prin implicarea noastră directă putem întoarce speranța în viitorul acestei țări, în viitorul copiilor și nepoților noștri alături de noi. Votați Maia Sandu – un președinte al poporului, un președinte pentru popor”, se menționează în adresare.

Oazu Nantoi, consilier municipal și comentator politic, a adăugat că semnatarii adresării nu-și doresc posturi sau decorații, ci, fiind oameni cu demnitate, își doresc un președinte corect, care să contribuie la prosperarea țării.

Gheorghe Baciu, academician, a adăugat că la cârma statului își dorește o personalitate care să scoată țara din impasul și din mlaștina în care s-a pomenit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău