Alegeri 2016 | Un coleg de facultate îl acuză pe Dodon de mai multe scheme ilegale

  • 08 Noiembrie 2016 21:31
Alegeri 2016 | Un coleg de facultate îl acuză pe Dodon de mai multe scheme ilegale

Viorel Donică, ex-director al ÎS „Univers-Agro”, coleg de facultate al candidatului la funcția de președinte, Igor Dodon, îl acuză pe politician că ar fi pus la cale scheme ilegale și că ar fi comis fărădelegi încă de pe timpul când exercita funcția de ministru al economiei.

Într-o conferință de presă la IPN, Viorel Donică a povestit că a absolvit Universitatea Agrară, Facultatea Economie, împreună cu Igor Dodon, dar și alți foști și actuali funcționari. Bărbatul afirmă că, în urmă cu mai mulți ani, a decis să investească împreună cu familia și cu nașul său de cununie în jur de 200 de mii de euro într-un cinematograf care se ruina în Orhei. Pentru că la un moment dat asupra sa se făceau presiuni și risca să-și piardă investiția, a apelat la protecția fostului coleg de facultate, care deținea funcția de ministru al economiei. Igor Dodon i-ar fi cerut cerut 15 mii de dolari. Viorel Donică spune și-a vândut casa din satul natal și i-a dat o parte din bani, cu înțelegerea să-i dea restul sumei mai târziu.

Viorel Donică spune ca a vrut să-l denunțe pe politician, dar s-a gândit că Dodon are protecția fostului președinte Vladimir Voronin și oricum nu ar fi fost tras la răspundere.

Viorel Donică afirmă că Igor Dodon nu trebuie votat pentru că este corupt. Pe vremea guvernării comuniste ar fi fost implicat în privatizări ilegale, ar fi monopolizat piața de carne, de produse din pește, prejudiciind bugetul de stat și împiedicând alți agenți economici să activeze. La fel, potrivit lui Viorel Donică, Igor Dodon a instituit monopol asupra importului de fructe și legume, dar și a exportului de cereale.

Igor Dodon mai este acuzat de fostul coleg că ar fi favorizat, în schimbul unor donații în fondul PSRM,  întreprinderi care au obținut dreptul de a exporta fructe și vinuri în Federația Rusă, chiar dacă era în vigoare embargoul aplicat de către ruși. Viorel Donică susține că liderul socialist ar fi pus la cale și o schemă în care se percep taxe pentru retragerea interdicțiilor de intrare pe teritoriu Federației Ruse aplicate cetățenilor moldoveni.

Bărbatul a mai spus că Igor Dodon are legături și cu actuala guvernare, iar Republica Moldova nu va ajunge departe, alegând un astfel de președinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău