Alegeri 2016 | Ultima zi a campaniei, marcată de acuzații reciproce între candidații la funcția de Președinte

  • 11 Noiembrie 2016 18:14
Alegeri 2016 | Ultima zi a campaniei, marcată de acuzații reciproce între candidații la funcția de Președinte

Candidații la funcția de președinte Igor Dodon și Maia Sandu și-au adus acuzații reciproce și astăzi, în ultima zi a campaniei electorale. În același timp, cei doi concurenți au îndemnat alegătorii să se mobilizeze și să participe masiv la alegerile de duminică.

Unul dintre mesajele pe care a pus accent Igor Dodon în ultima sa conferință de presă a fost așa-numitul pericol al unirii Republicii Moldova cu România. De asemenea, el a chemat cetățenii la mobilizare și la consolidare a eforturilor. Totodată, Igor Dodon le-a mulțumit partidelor de centru-stânga care l-au susținut în acest scrutin.

Combaterea corupției și reforma justiției, în special sistemul judecătoresc, precum și transparentizarea proprietăților sunt prioritățile Maiei Sandu în funcția de președinte. Totodată, ea a dat asigurări că va fi un președinte activ, prezent, vocal, care va petrece mai mult timp în discuțiile cu cetățenii, decât cu instituțiile statului. De asemenea, ea a lansat un nou apel de mobilizare la vot. 

Astăzi, Igor Dodon a prezentat și un presupus document, în care Maia Sandu, în calitatea sa de ministru al educației ar fi cerut instituțiilor subordonate, la sfârșitul anului 2013 să treacă toate conturile la Banca de Economii, care ulterior a fost devalizată. Pe de altă parte, Maia Sandu a demonstrat că acel document nu a fost semnat din ea și, din contră, ea a anulat demersul respectiv, semnat de un viceministru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău