Alegeri 2016 | Stafful electoral al candidaților la prezidențiale

  • 23 Octombrie 2016 09:47
Alegeri 2016 | Stafful electoral al candidaților la prezidențiale

Stafful electoral, numit și nucleu operațional, comitet de campanie sau echipă electorală, reprezintă un grup format din totalitatea specialiștilor – în domeniul științelor politice și marketingului electoral, psihologi, sociologi, economiști, agenți electorali, voluntari, care depun un efort comun, sistematic și organizat pentru elaborarea și punerea în practică a unui plan complex, bazat pe previziuni detaliate, compus din acțiuni programate și decizii strategice, în vederea câștigării voturilor.

Conform informațiilor oferite de către serviciile de presă, de către candidați sau reprezentanții acestora, staffurile electorale pentru prezidențiale sunt conduse de către colegi de partid, rude sau chiar candidații la funcția de președinte.

Șeful staffului electoral al Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale este deputatul Sergiu Sârbu.

Șeful staffului electoral al Partidului Liberal este președintele formațiunii, Mihai Ghimpu.

Șeful staffului electoral al Partidului Popular European este prim-vicepreședintele formațiunii, deputatul Eugen Carpov.

Șeful staffului electoral al candidatei Partidului Șor, Inna Popenco, este Pavel Verejanu, care este președintele fracțiunii Pentru Orhei în Consiliul local Orhei.

În cazul candidatului Partidului Politic Partidul Nostru, Dumitru Ciubașenco, șeful staffului este liderul formațiunii, Renato Usatîi.

Șeful staffului electoral al Partidului Acțiune și Solidaritate este Cristina Bujor, fosta șefă a cabinetului ministrului educației în perioada 2013-2015.

Șeful staffului candidatului Partidului Socialiștilor este liderul formațiunii, Igor Dodon.

Stafful electoral al candidatei independente Silvia Radu nu are un șef.

Candidata independentă Maia Laguta susține că nu are staff electoral.

Candidata Partidului Dreapta, Ana Guțu, îl are în fruntea staffului electoral pe colegul său de partid, vicepreședintele Maxim Guțu

Șeful stafului electoral al candidatului independent, Valeriu Ghilețchi, este fiul acestuia, Stanislav Ghilețchi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău