Alegeri 2016 | Roman Mihăieș acuză CEC că i-ar fi găsit „nod în papură”

  • 12 Octombrie 2016 23:23
Alegeri 2016 | Roman Mihăieș acuză CEC că i-ar fi găsit „nod în papură”

Fostul pretendent la calitatea de candidat la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, analistul politic Roman Mihăeș, se plânge că autoritatea electorală centrală a refuzat nejustificat înregistrarea sa în cursa electorală.

Roman Mihăieș afirmă că mai multe liste de subscripțiii prezentate la CEC de  grupul său de inițiativă au fost respinse, pe motiv căsemnătura unora dintre colectori nu ar fi fost identică cu cea din buletinul de identitate, transmite IPN. El a precizat că aceste persoane și-ar fi modificat semnătura de-a lungul anilor.

„Asta este o dovadă a falsificării dosarului meu, pentru că ei mai întâi au încercat să controleze dacă sunt valabile semnăturile, aproape 15700, și atunci au mers pe altă cale. S-au legat de semnăturile colectorilor”, a declarat Mihăeș.

Acesta a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia CEC prin care i s-a refuzat înregistrarea în cursa electorală și se declară hotărât să meargă și în instanța superioară, dacă nu i se va face dreptate.

Candidatura lui Roman Mihăeș a fost respinsă de Comisia Electorală Centrală pe motiv că din listele colectate pe teritoriul celor 31 de unități administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, doar listele din 13 unități întrunesc condițiile de validitate privind numărul minim necesar de semnături.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău