Alegeri 2016 | Reacția Maiei Sandu la sancțiunea dictată de CEC

  • 23 Octombrie 2016 12:38
Alegeri 2016 | Reacția Maiei Sandu la sancțiunea dictată de CEC

Candidata PAS la funcția de președinte a reacționat la decizia CEC din 22 octombrie prin care Maia Sandu a fost avertizată pentru neraportarea unor cheltuieli de campanie.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Maia Sandu tratează cu sarcasm decizia Comisiei Electorale Centrale de a o sancționa cu avertizare în urma examinării unei contestații depuse de candidatul PD la funcția de președinte Marian Lupu.

”CEC-ul ne-a aplicat o avertizare. În sfîrșit, CEC a descoperit care sînt „infractorii” în acest scrutin electoral. Nu Lupu care primește donații de peste 10 milioane de lei în numerar și folosește la greu resursele administrative, nu Dodon care este finanțat din Bahamas, ci candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, partid care își afișează lunar, cu precizie, toate veniturile și cheltuielile. Următorii sancționați ar putea fi Merkel, Tusk, Juncker și Daul”, scrie Maia Sandu.

În ședința sa din 22 octombrie Comisia Electorală Centrală a examinat contestația depusă de candidatul PDM la funcția de președinte Marian Lupu împotriva candidatei PAS Maia Sandu și a decis să-i aplice acesteia o avertizare pentru că nu a raportat cheltuielile de transport la un eveniment electoral din teritoriu. Reprezentanții Maiei Sandu au explicat că de fapt cheltuielile au fost acoperite din banii rămași din activitatea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor. Cu toate acestea, membrii CEC au decis că activitatea grupului se încheie odată cu înregistrarea candidatului, iar Maia Sandu a fost sancționată cu avertizare urmând să prezinte rectificări la raportul financiar în termen de 48 de ore.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău