Alegeri 2016 | Reacția Maiei Sandu la contestația depusă de Igor Dodon

  • 25 Octombrie 2016 12:56
Alegeri 2016 | Reacția Maiei Sandu la contestația depusă de Igor Dodon

Maia Sandu susține că nici ea și nici un al reprezentant al Partidului Acțiune și Solidaritate nu a distribuit pozele în care apare alături de cancelarul german Angela Merkel, președintele Consiliului European, Donald Tusk și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Pozele, făcute în cadrul Summitulul Partidului Popular European care a avut loc săptămîna trecută în orașul olandez Maastricht, l-a nemulțumit pe canidatul socialist la prezidențiale, Igor Dodon, care a acuzat-o pe Maia Sandu că ar încălca legislația electorală a Republicii Moldova.

”Nici eu, nici colegii mei din PAS nu am promovat nicio poză. Dacă Comisia Electorală Centrală vrea să sancționeze persoane din afara Republicii Moldova, le urăm succes. Nu știu care este legea care le poate permite să facă acest lucru. În ceea ce privește pozele lui Dodon (cu înalți deminitari de la Moscova) am văzut de-a lungul timpului cum au făcut campanie cu persoane din afara țării și le-au promovat inclusiv în această campanie”, a constatat Maia Sandu.

La alegerile parlamentare din 2014 o serie de afise electorale în care Igor Dodon apărea alături de președintele rus Vladimir Putin au putut fi observate în localitățile din Republica Moldova. Mai târziu, deputații au votat o lege care interzice concurenților electorali să apară în campanile alături de personalități din străinătate.

Amintim că astăzi, 25 octombrie, CEC urmează să examineze două contestații, depuse de staff-ul electoral al președintelui PSRM, Igor Dodon, și de candidata indepententă Maia Laguta, împotriva liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. În ambele cazuri, Maia Sandu este învinuită că ar fi profitat de un „transfer de imagine” din străinătate, interzis de legislația electorală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău