Alegeri 2016 | REACȚIA CEC la declarațiile europenilor privind susținerea Maiei Sandu în alegeri

  • 22 Octombrie 2016 10:31
Alegeri 2016 | REACȚIA CEC la declarațiile europenilor privind susținerea Maiei Sandu în alegeri

Comisia Electorală Centrală a reacționat la declarațiile unor oficiali europeni în susținerea unor candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă difuzat, sâmbătă, 22 octombrie, Comisia Electorală Centrală atenționează că până în momentul de față persoanele în cauză (fără să fie precizate nume) nu au fost acreditate în calitate de observatori internaționali pentru monitorizarea scrutinului prezidențial din 30 octombrie 2016.

CEC menționează că ”potrivit normelor legale, observatorii sunt obligați să fie imparțiali în exercitarea obligațiilor și să nu-și exprime părerile personale sau preferințele politice vizavi de anumițiconcurenți electorali sau privind unele probleme ce apar în procesul alegerilor”.

Totodată, CEC atrage atenția și asupra faptului că legislația electorală națională interzice persoanelor care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova să desfășoare activități de agitație electorală.

În acest context, Comisia Electorală Centrală recomandă tuturor observatorilor să cunoască și să respecte legislația în vigoare a Republicii Moldova, să-și îndeplinească obligațiile într-o manieră corectă și să nu intervină în procesul alegerilor în favoarea unor concurenți electorali, precum și să se abțină să facă orice fel de comentarii în public, inclusiv în prezențareprezentanților mass-media sau unor alte persoane interesate, pînă la închiderea secțiilor de votare despre observările pe care le-au efectuat.

Amintim că zilele trecute o delegație de euro deputați membri ai Partidului Popular European, aflată într-o vizită la Chișinău, și-a declarat sprijinul pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău