Alegeri 2016 | Promisiunea Silviei Radu, dacă ajunge președinte

  • 19 Octombrie 2016 20:36
Alegeri 2016 | Promisiunea Silviei Radu, dacă ajunge președinte

Astăzi Republica Moldova este la răscruce de drum și are oportunitatea să aleagă un președinte care să-i reprezinte pe toți. De această părere este Silvia Radu, candidată independentă la alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Declarațiile au fost făcute la dezbaterile publice electorale cu tema: „Ce fel de președinte caută societatea? De care societate are nevoie președintele?”, organizate de Agenția de presă IPN.

„Țara are nevoie de un președinte independent, integru. Nu trebuie să fim divizați pe dreapta sau pe stânga, pe etnii, în funcție de limba pe care o vorbim. Trebuie să ne consolidăm, niciun cetățean nu trebuie lăsat în afara procesului de coeziune. Republica Moldova trebuie să fie un stat care să lucreze în favoarea cetățenilor”, a opinat candidata.

Silvia Radu a promis că va fi o președintă care să muncească în interesul țării, ca să impulsioneze dezvoltarea economică, va pleda ca instituțiile statului să fie conduse de persoane independente și integre, care să nu reprezinte un partid sau un grup de interese, ci doar pe cetățenii, deoarece salariile lor se creează din contribuțiile cetățenilor. Candidata promite că va crea un consiliu economic, unde va discuta cu oamenii de afaceri despre problemele din domeniu.

Silvia Radu își propune să creeze și un consiliu suprem civic sau social,  din care vor face parte reprezentanți ai cetățenilor și factori de decizie pentru a găsi soluții la problemele sociale.

Dezbaterile publice electorale cu tema: „Ce fel de președinte caută societatea? De care societate are nevoie președintele?” fac parte dintr-o serie de dezbateri cu participarea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova. Acestea au fost ediția a 65-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfășurat de Agenția IPN cu sprijinul Fundației germane Hanns Seidel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău