Alegeri 2016 | POMANĂ ELECTORALĂ, promisă din numele unei companii petroliere, pentru a-l promova pe Dodon

  • 14 Noiembrie 2016 11:10
Alegeri 2016 | POMANĂ ELECTORALĂ, promisă din numele unei companii petroliere, pentru a-l promova pe Dodon

Abo­na­ții unei com­pa­nii de tele­fo­nie mobi­lă au recep­țio­nat ieri, pe 13 noiembrie, în ziua alegerilor, un mesaj elec­to­ral prin care ale­gă­to­rii erau che­ma­ți să-l vote­ze pe Igor Dodon la func­ția de pre­șe­din­te al Republicii Mol­do­va. Din textul mesajelor reiese că BEMOL, o companie petrolieră le-ar fi promis tutu­ror celor care vor vota pen­tru Dodon câte un ter­mos, o ban­dă ade­zi­vă și câte 5 litri de car­bu­ran­ți.

În mesaj ale­gă­to­rii erau infor­ma­ți că aces­te cado­u­ri pot fi ridi­ca­te de la ori­ce ben­zi­nă­rie BEMOL, doar dacă demon­stre­ză, printr-o foto­gra­fie, că în bule­ti­nul de vot ai apli­cat ștam­pi­la în direc­ția nume­lui lui Igor Dodon.

Ziarul de Gardă a con­tac­tat Ser­vi­ci­ul Resur­se Uma­ne al Com­pa­niei BEMOL. O res­pon­sa­bi­lă din cadrul ser­vi­ci­u­lui ne-a decla­rat că aceas­tă struc­tu­ră nu s-a ocu­pat de expe­di­e­rea mesa­je­lor și că, în gene­re, mesa­je­le ar fi fal­se.

Între timp, pe site-ul com­pa­niei a fost pos­tat urmă­to­rul mesaj:

„Com­pa­nia Bemol con­dam­nă recen­te­le acțiu­ni ile­ga­le ale per­soa­ne­lor necu­nos­cu­te, care prin inter­me­di­ul rețe­le­lor de soci­a­li­za­re lasă să se cre­a­dă că are loc ofe­ri­rea unor recom­pen­se din par­tea Bemol în schim­bul votu­lui pen­tru unul din can­di­da­ții pre­zi­den­ți­a­bi­li! … Din res­pect pen­tru Mol­do­va și cli­en­ții noș­tri vom sesi­za orga­ne­le de drept care să se pro­nun­țe asu­pra acțiu­ni­lor ama­to­ri­lor de tru­cu­ri iefti­ne sau glu­me proas­te. Com­pa­nia Bemol nu poa­te și nu este în drept să influ­en­țe­ze libe­ra expri­ma­re a cetă­țe­ni­lor R. Mol­do­va”.

Ziarul de Gardă tele­fo­nat, alea­to­riu, la câte­va sta­ții BEMOL, unde res­pon­sa­bi­lii ne-au con­fir­mat că la sta­ții nu au fost trans­mi­se niciun fel de cado­u­ri pen­tru ale­gă­to­ri.

La Com­pa­nia Oran­ge ni s-a spus că mesa­je­le res­pec­ti­ve nu au fost expe­di­a­te prin inter­me­di­ul aces­tei com­pa­nii. „În toa­te mesa­je­le figu­ra ace­lași număr de tele­fon de la care au fost expe­di­a­te mesa­je­le. S-ar putea că cine­va a avut acces la o bază de date, uti­li­za­tă cân­d­va de com­pa­nia petro­li­e­ră pen­tru ches­tio­na­rea cli­en­ți­lor săi”, ne-au expli­cat la Oran­ge. Numă­rul de tele­fon, 062019050, de la care au fost expe­di­a­te mesa­je­le, nu mai este în ser­vi­ciu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău