Platforma DA organizează un protest la Președinție

  • 05 Octombrie 2016 15:56
Platforma DA organizează un protest la Președinție

Platforma Demnitate și Adevăr anunță pentru a astăzi o acțiune de protest împotriva președintelui Nicolae Timofti după ce marți, 4 octombrie, șeful statului a promulgat cele șapte legi cu caracter financiar asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea săptămâna trecută.

Cea mai criticată dintre cele șapte legi este cea care prevede transformarea în datorie publică a creditului de urgență de aproximativ 13,5 miliarde de lei acordat băncilor de la care s-a furat un miliard de dolari.

Platforma DA a difuzat marți o declarație prin care îl acuză pe șeful statului de ”înaltă trădare” și de faptul că ar fi ales să meargă împotriva voinței poporului punând pe umerii cetățenilor miliardele furate.

Președinția Republicii Moldova nu a comentat deocamdată acuzațiile Platformei DA.

Amintim că potrivit unei decizii a Curții Constituționale din 2 martie 2016, șeful statului este obligat să promulge legile pentru care Executivul își asumă răspunderea în Parlament.

În același timp, președintele poate sesiza Curtea Constituțională în cazul în care consideră aceste legi neconstituționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău