Alegeri 2016 | Partidul lui Ilan Șor RENUNȚĂ la boicot, în cel de-al II-lea tur al prezidențialelor

  • 03 Noiembrie 2016 12:04
Alegeri 2016 | Partidul lui Ilan Șor RENUNȚĂ la boicot, în cel de-al II-lea tur al prezidențialelor

Partidul condus de primarul de Orhei, Ilan Șor, renunță la boicot alegerilor prezidențiale, în cel de-al II-lea tur al scrutinului, și își îndeamnă susținătorii să voteze conform propriilor convoingeri.

Într-un mesaj postat Facebook, conducerea formațiunii argumentează afirmând că boicotul primului tur a fost decis în semn de protest față de eliminarea din campanie a Innei Popenco, calificată drept „voluntaristă” și „ilegală”.

Acum, însă, situația s-a schimbat, se mai arată în mesaj, pentru că în al II-lea tur nu există prag de validare a alegerilor și scrutinul va fi, oricum declarat valabil.

Partidul lui Ilan Șor se declară conștient de faptul că susținătorii săi au diferite preferenințe, dar, totodată, îi avertizează că fiecare este responsabil pentru consecințele pe care le va avea alegerea lor.

 

Amintim că în primul tur al scrutinului, duminică, pe 30 octombrie, candidata PAS, Maia Sandu, a acumulat la Orhei cele mai multe voturi – 51,4%, fiind urmată de liderul socialiștilor, Igor Dodon, cu 38,61 la sută din sufragii. Rata de participare la Orhei a fost de 34,02% din alegătorii înscriși pe listele electorale. 227 de buletine de vot au fost, însă, invalidate.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău