Alegeri 2016 | Observatorii din CSI, nemulțumiți de numărul mic al secțiilor de votare deschise în Rusia

  • 30 Octombrie 2016 13:09
Alegeri 2016 | Observatorii din CSI, nemulțumiți de numărul mic al secțiilor de votare deschise în Rusia

Misiunea de observatori ai Adunării Interparlamentare a CSI consideră că numărul secțiilor de votare deschise de autoritățile moldovene în Rusia este insuficient. Declarații în acest sems a făcut secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Aleksei Sergheev, aflat la Chișinău.

„În Rusia vor fi deschise prea puține secții de votare pentru ca toți cetățenii Republicii Moldova să poată participa la alegeri. Am abordat această problemă la întrevederea cu membrii CEC. Argumentele care au fost prezentate nu au fost convingătoare”, afirmă Sergheev, citat de INFOTAG.

Astăzi, în ziua alegerilor, cei circa 70 de observatori din partea CSI vor vizita 150 de secții de votare din Republica Moldova, pentru a monitoriza scrutinul și procesul de numărare a voturilor.

Toate constatările Misiunii vor fi incluse într-un raport prezentat după alegeri.

"Observatorii noștri vor monitoriza cum va decurge procesul electoral și pentru moldovenii aflați în Rusia și, dacă vor fi constate încălcări, acestea vor fi incluse în raportul final", a precizat Aleksei  Sergheev.

De cealaltă parte, președintele CEC, Alina Russu, a declarat că "hotărârea privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare a fost luată în baza rezultatelor votării la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, precum și conform rezultatelor înregistrării candidaților aflați în străinătate".

La alegerile prezidențiale din astăzi, numărul secțiilor de votare din Rusia a fost majorat de la șase la opt. Câte două secții de votare au fost deschise la Moscova și Sankt-Petersburg și câte una în Kursk, Nijnevartovsk, Krasnoiarsk și Soci. În total, peste hotare au fost deschise 100 de secții de votare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău