Alegeri 2016 | Observatorii CSI vor mai multe secții de vot în Rusia

  • 29 Octombrie 2016 14:41
Alegeri 2016 | Observatorii CSI vor mai multe secții de vot în Rusia

Observatorii din partea Adunării Interparlamentare a Comunitatea Statelor Independente pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova cer mai multe secții de vot în Federația Rusă.

Misiunea are aproximativ 70 de observatori acreditați la scrutinul de duminică, 30 octombrie, care vor vizita aproximativ 150 de secții de votare din Republica Moldova pentru a monitoriza scrutinul, inclusiv procesul de numărare a voturilor.

Secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Alexei Sergheev, a declarat, într-o conferință de presă susținută după întrevederea cu președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, că printre subiectele abordate a fost și asigurarea dreptului la vot pentru cetățenii moldoveni din Federația Rusă. El a amintit situația de la scrutinul parlamentar din 2014, când mulți alegători nu au putut să voteze.

Alexei Sergheev a menționat că majorarea numărului secțiilor de vot din Federația Rusă, de la 6 - câte au fost deschise la alegerile din 2014, la 8 deschise anul acesta, nu este suficientă. Oficialul a adăugat că după alegeri se va insista ca numărul secțiilor de vot din Rusia să fie majorat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:60 %
Vint:9,77 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău