Alegeri 2016 | Membrii Mișcării „Sfatul Țării 2” au venit cu un apel în ajunul alegerilor

  • 09 Noiembrie 2016 14:21
Alegeri 2016 | Membrii Mișcării „Sfatul Țării 2” au venit cu un apel în ajunul alegerilor

Membrii Mișcării „Sfatul Țării 2” au venit cu o declarație publică prin care îndeamnă cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot să vină la urne pentru că vor avea de ales nu atât între două persoane, cât între orientarea spre civilizația europeană și sclavia euro-asiatică, cu toate consecințele lor.

Președintele Mișcării „Sfatul Țării 2”, Nicolae Dabija, a declarat într-o conferință de presă la IPN, că dacă la scrutinul din 13 noiembrie va câștiga Igor Dodon, acesta va schimba vectorul european al Republicii Moldova, pentru că nu vor mai veni bani din partea UE, iar Rusia este preocupată de războaiele din Siria și Ucraina și nu mai are cum să susțină financiar și Republica Moldova.

„Nimeni nu va mai primi pensii și salarii, nu mai mari, ci de niciun fel. Cine va vota pentru Dodon va vota ca să nu mai aibă pensii și salarii. Și acest lucru se va întâmpla chiar în următoarele două-trei luni. Dacă va câștiga Igor Dodon, cetățenii Republicii Moldova vor pierde dreptul de a călători fără vize în Uniunea Europeană. Drumul către țările UE le va fi închis pentru totdeauna. Afirmațiile lui iresponsabile conduc la blocajul Republicii Moldova din toate părțile, țara noastră va deveni statul cel mai izolat din lume, mai abitir decât regiunea Kaliningrad a Federației Ruse, unde se ajunge poate numai pe căi maritime”, se menționează în mesajul Mișcării.

Totodată, se precizează că, dacă va deveni președinte, Igor Dodon va federaliza Republica Moldova și o va transforma într-o țară cu „trei subiecți”: Moldova, regiunea transnistreană și Găgăuzia, fiecare cu drept de veto. Se va decreta existența a trei limbi de stat, se va renunța la tricolor și la alte simboluri naționale. Moldova va deveni o gubernie rusească, iar minciuna și ura vor deveni politici de stat.

Prim-vicepreședintele Mișcării „Sfatul Țării 2”, Constantin Codreanu, a venit cu un îndemn către unioniștii din Moldova să iasă la vot și să o susțină pe Maia Sandu, care a declarat că va vota pentru Unirea cu România la Referendumul din 2018. Acesta a venit cu un apel și către prezidențiabila Maia Sandu să îndemne unioniștii să o voteze, pentru că o bună parte din cei care au votat-o în primul tur au viziuni proeuropene și unioniste.

Alecu Reniță, vicepreședintele Mișcării „Sfatul Țării 2”, a menționat că la dezbaterile electorale Igor Dodon nu vorbește despre viziunile de dezvoltare a țării, iar spațiul mediatic tace despre evenimentele din 2009 și ceea prin ce au trecut tinerii pe „coridoarele morții”, de care este responsabil și Igor Dodon, pentru că ocupa funcția de prim-vicepremier. Alecu Reniță a spus că cetățenii din nordul republicii care își câștiga existența datorită legăturii cu Ucraina vor pierde această șansă dacă Igor Dodon va deveni președinte, pentru că deputații ucraineni au cerut deja să fie declarat persoană non grata.

Artista poporului, Ninela Caranfil, membra consiliului de directori a „Sfatului Țării 2”, a venit cu un apel către tinerii care nu știu despre „iadul comunist” și disprețul rușilor pentru moldoveni, care erau considerați sclavi pe timpul Uniunii Sovietice, să voteze pentru o doamnă care este onestă și cinstită și care nu se va gândi la propriile buzunare, dar la toți cetățenii țării ca la o familie. Actrița s-a arătat indignată de implicația unor fețe bisericești în politică și a reamintit cum pe timpul comunist au fost închise majoritatea bisericilor de pe teritoriul Moldovei.

Secretarul „Sfatului Țării 2”, Nicolae Misail, a făcut un apel către cetățeni să-și amintească despre cât de neîncăpătoare era Piața Marii Adunări Naționale în 1989 și de sentimentul care i-a adus pe toți acolo.

Moldovenii sunt așteptați la urne în date de 13 noiembrie pentru a-și alge președintele dintre doi candidați Maia Sandu și Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău