Alegeri 2016 | Marian Lupu a depus la CEC patru contestații împotriva a doi contracandidați

  • 05 Octombrie 2016 18:59
Alegeri 2016 | Marian Lupu a depus la CEC patru contestații împotriva a doi contracandidați

Candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte, Marian Lupu, a depus ieri la Comisia Electorală Centrală patru contestații împotriva a doi contracandidați.

Primele două îl vizează pe candidatul desemnat de formațiunea Partidul Nostru Dumitru Ciubașenco, iar altele două – pe candidatul Platformei DA Andrei Năstase.

Marian Lupu contestă faptul că Dumitru Ciubașenco ar fi fost promovat de către un ziar al formațiunii lui Renato Usatâi deși grupul său de inițiativă nu a raportat în această privință cheltuieli la CEC. De asemenea, liderul PDM acuză comportamentul unor susținători ai lui Dumitru Ciubașenco la o întâlnire electorală la Bălți.

Lui Andrei Năstase i se impută distribuirea unui pliant cu simbolica Platformei DA fără ca materialul publicitar să cuprindă informații precum data sau tirajul. Marian Lupu contestă și o poză pe facebook în care Andrei Năstase apare alături de primul președinte al Poloniei post-comuniste Lech Walesa în timpul unei întâlniri la Gdansk.

Candidatul PDM îi cere CEC să constate încălcările și să le aplice celor doi candidați sancțiunile ce se impun conform Codului Electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău