Alegeri 2016 | Marian Lupu a cheltuit cel mai mult în două săptămâni de campanie, 5,4 milioane de lei

  • 17 Octombrie 2016 12:30
Alegeri 2016 | Marian Lupu a cheltuit cel mai mult în două săptămâni de campanie, 5,4 milioane de lei

Candidații la funcția de președinte au cheltuit în total aproximativ 32,5 milioane de lei în primele două săptămâni de campanie electorală, dintre care aproape jumătate din sumă în revină candidatului Partidului Democrat, Marian Lupu.

Marian Lupu a cheltuit în primele două săptămâni de campanie aproape 15,4 milioane de lei. Banii au fost donați de persoane fizice – peste o mie în total, care au participat la campanie democratului cu sume între o mie și 50.000 de mii de lei.

Următorul la capitolul cheltuieli este candidatul formațiunii Partidul Nostru Dumitru Ciubașeno – 4,5 milioane de lei. Banii provin de la persoane fizice cât și de la partidul care îl susțin.

Candidatul PPEM Iurie Leancă a cheltuit aproape trei milioane de lei, iar socialistul Igor Dodon – ceva mai mult de 2,6 milioane.

Liberalul Mihai Ghimpu a cheltuit aproximativ 2,6 milioane de lei. Banii au fost donați de 8 persoane, dintre care deputatul Iurie Dîrda și directorul Căilor Ferate Iurie Topală – câte jumătate de milion de lei. Mihai Ghimpu a participat financiar la propria campanie cu 300 de mii de lei.

Candidatul Mișcării Ravnopravie Inna Popenco a declarat cheltuieli de 2,2 milioane de lei. Cea mai mare parte a sumei a fost donată de două companii administrate de mama vitregă a primarului de Orhei Ilan Shor, el fiind și președintele formațiunii politice.

Urmează, la capitolul cheltuieli, independenta Silvia Radu cu aproape 2 milioane de lei, bani donați de ea și soțul său.

Candidatul PAS Maia Sandu a cheltuit 80 de mii de lei, majoritatea provenind din resursele partidului, iar independentul Valeriu Ghilețci a cheltuit 64 de mii de lei, donați de unul din fiii săi.

 Andrei Năstase și Ana Guțu a declarat că nu au avut cheltuieli în primele două săptămâni de campanie, iar Maia Laguta nu a prezentat raportul financiar, ea riscând să fie sancționată de Comisia Electorală Centrală.

Potrivit rapoartelor, candidații cheltuiesc cei mai mulți bani pentru publicitate, în special pentru cea de la televiziuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău