Alegeri 2016 | Maia Sandu: Voi solicita ajutorul guvernelor altor țări pentru a evacua trupele rusești

  • 11 Noiembrie 2016 08:40
Alegeri 2016 | Maia Sandu: Voi solicita ajutorul guvernelor altor țări pentru a evacua trupele rusești

Candidata comună a partidelor de centru-dreapta la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, susține că va face tot posibilul pentru evacuarea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterilor electorale de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

„Nu este normal să existe trupe străine pe teritoriul unui stat. Dacă este vorba de trupe de menținere a păcii, atunci ele trebuie să fie constituite din militari ai mai multor state. Voi face tot posibilul, voi solicita ajutorul guvernelor altor țări, ca trupele rusești să fie evacuate”, a spus candidata la fotoliul de președinte.

Maia Sandu a dat asigurări și în ceea ce privește implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. ”Acordul de Asociere este baza pentru dezvoltarea țării și voi face tot posibilul pentru implementarea lui. Acordul de Asociere înseamnă reforme și lupta cu corupția”.

Maia Sandu a recunoscut la insistența contracandidatului său Igor Dodon că deține cetățenia României, însă se va conduce strict de Constituția și legislația moldovenească dacă va intra în posesia mandatului de președinte. „Mă privește personal ceea ce simt eu față de România. Eu am cetățenie românească, dar îi respect la fel pe toți cetățenii Republicii Moldova care dețin și alte cetățenii, rusă, bulgară etc. Nu România și nu Rusia este problema noastră. Problema noastră o reprezintă corupția și hoții de la guvernare”, a declarat Maia Sandu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău