Alegeri 2016 | Maia Sandu cere autorităților să le permită studenților să voteze acolo unde își fac studiile

  • 01 Noiembrie 2016 16:43
Alegeri 2016 | Maia Sandu cere autorităților să le permită studenților să voteze acolo unde își fac studiile

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cere autorităților să permită studenților să voteze în localitățile unde își fac studiile.

O asemnea soluție a fost posibilă la alegerile din 2014, argumentează Maia Sandu, solicitând Parlamentului să voteze în regim de urgență un proiect în acest sens, înaintat de deputatul Valeriu Ghilețchi, sau Comisiei Electorale Centrale – să ia o decizie corespunzătoare.

Maia Sandu a mai cerut deschiderea mai multor secții de vot peste hotare, în orașele unde oamenii au fost obligați să aștepte mai mult timp pentru a vota, precum și să le permită cetățenilor moldoveni din diaspora să voteze și cu buletinul de identitate, nu doar cu pașaportul.

De asemenea, eale-a adresat alegătorilor un apel la consolidare, declarând că mizează pe voturile tuturor cetățenilor care nu sunt de acord cu acțiunile actualei guvernări.

În acest scrutin eu contez pe sprijinul tuturor cetățenilor care își doresc ca noi să spargem acest sistem corupt, să înlăturăm de la putere toți hoții, toți mincinoșii și să începem să construim o societate în care să ne simțim cu toții bine. Acest lucru este valabil pentru cetățeni, indiferent de limba pe care o vorbesc, indiferent de partidul politic pe care îl simpatizează”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai declarat că, în cazul în care va ajunge președinte, va susține numai inițiativele legislative în favoarea cetățenilor și le va respinge pe cele care nu corespund acestui criteriu.

Referitor la criticile pe care i le-a adus astăzi, într-o conferință de presă, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, Maia Sandu a declarat: ”Nu comentez inepțiile politicienilor expirați”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău