Alegeri 2016 | Maia Sandu acuză CEC de duble standarde

  • 07 Octombrie 2016 17:58
Alegeri 2016 | Maia Sandu acuză CEC de duble standarde

Ședința din 6 octombrie a Comisiei Electorale Centrale la care au fost examinate dosarele ultimilor opt pretendenți la funcția de președinte a demonstrat că instituția are grave probleme funcționale și de respectare a legii, a declarat astăzi într-o conferință de presă liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu.

Ea a acuzat CEC de duble standarde și de lipsă de corectitudine la examinarea dosarelor candidaților. Maia Sandu acuză CEC de faptul că nu a verificat validitatea tuturor semnăturilor prezentate de acești pretendenți. În opinia sa, dacă ar fi fost verificate minuțios, niciunul din cei opt pretendenți nu ar fi putut fi înregistrat.

Solicitată de Radio Chișinău, vice președinta CEC Rodica Ciubotaru a refuzat să comenteze aceste acuzații, dar a declarat că Maia Sandu are dreptul să depună o contestație.

Amintim că CEC a înregistrat ieri patru din cei opt pretendenți, dar unii membri ai CEC au criticat modul cum au fost examinate dosarele. Sergiu Gurduza a accentuat faptul că nu toate semnăturile au fost verificate în modul corespunzător, astfel, existând suspiciuni că unii din candidații înregistrați nu ar fi colectat numărul suficient de semnături valabile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău